20 Mayıs 2015 Çarşamba

Küçük Partiler Seçim Sever

  Sizi bilmem ama benim seçim öncesi eğlencem, sesi çok çıkan büyük partileri değil de hiçbir yerde adı geçmeyen küçük partileri takip etmek. Her hafta bültenleri tararım, küçük parti haberlerini gözden geçiririm. İnternet sitelerini her an takipteyim. Bu da benim manyaklığım. Gözlediklerimden bazılarına burada değinmek istiyorum.

 ●LİBERAL DEMOKRAT PARTİ:

  Bir kere takdir etmek gerekir, adamlar kendilerini biliyor, hedefimiz %1, %3 büyük başarıdır diyor. En belirgin vaatleri devleti küçültmek. Evet doğru duydunuz. Devlette ne var ne yok satıp savacağız, herşeyi özel sektöre bırakacağız, şeklindebir programa sahipler. İş güç kalmayınca da başbakan bolca ülke gezer artık.
  Miting yapacak paraları olmadığından genelde sosyal medyada takılıyorlar. Seçimlere ise ıskalamadan katılıyorlar. En büyük kozları, açık ara en şirin seçtiğim sembolleri.

ldp.org

 ●MİLLİ İTTİFAK (SP-BBP):

  Muhafazakar seçmenin klasik bahanesini (AKP'ye veriyoz çünkü alternatif yok aga) ortadan kaldıran bir birliktelik. Cemaatçisiydi, ilticacısıydı, alpereniydi bu ittifakta toplansa rahat barajı geçerdi ama en önemli şeyi yapamadılar; reklam. Eminim ki halkın en az yarısının bu birleşmeden haberi yoktur. Ha gayret beyler reklam için pamuk eller cebe.

saadet.org.tr
 
 ●KOMÜNİST PARTİ:

  Bu kardeşlerimizin en önemli özellikleri bölünmektir. Yine bölündüler ve yola KP ve HTKP olarak devam ediyorlar. Yerel seçimlerde sol ittifak destekli adayları Tunceli'nin Ovacık Belediyesinde başkanlığı kazandı. Komünistlerin ilk pratik uygulamasından halk hoşnut gözüküyor.
En son icraat olarak 1 Mayıs'ta hızlı bir operasyonla Taksime girdiler. Marksist solun sınıf mücadelesinden gelmeyen Türk Toplumuna adapte edilemeyeceğini anlayana kadar size iktidar yok gençler.


kp.org.tr


HAK VE HAKİKAT PARTİSİ:
  Ülkemizi hem mehdi hem şair bir liderin yönetmesini istiyorsanız Dursun Güneş tam aradığınız aday. Takkesi ve ak sakalıyla eksiksiz bir mehdi olarak dikkatleri çekiyor. Slogan ise çok şey anlatıyor: "Osmanlı ruhuyla asıp keseceğiz"

hakvehakikatpartisi.com

●VATAN PARTİSİ:

  Eski Doğu Perinçek + yeni İşçi Partisi + eski kafa CHP'liler + eski paşalar, albaylar... Kılıçdaroğlu'nun Yeni CHP'sine tepki olarak büyüyor. Bana sorarsanız baraj dışı kalan partilerden Milli İttifak'la beraber %3ü zorlayacak parti.



vatanpartisi.org.tr

●BÜYÜK TÜRKİYE PARTİSİ:
  En güzelleri sonlara sakladım. Yıllarca Azerbaycan'da öğretim üyeliğiyapmış(kendi ifadesiyle) Prof.Haydar Baş'ın yüksek uçan partisi. Asgari ücreti 5000tl yapma vaadi herşeyi anlatıyor. Ayrıca belki iktidar partisinden bile daha çok bilinen bir slogana sahipler; "İş, Aş, Haydar Baş!"
Hocanın iddaasına göre yaptırdığı anketlerde oy oranı en az %25, ama barajı geçemezler diye kimse onlara oy vermiyor. Mantıklı bir teori.


btp.org.tr

●ALTERNATİF VE DEĞİŞİM PARTİSİ:
  Sembolü "güneş ve burma bileziktir"(Ambleme doya doya bakın, tanıdık gelebilir.). Kısaltması AL PARTİ'dir. Sanırım bu kadar açıklama yeterli.
Bir de slogan verelim. "Al Parti yavaş yavaş geliyor."


alparti.org.tr





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder